Nieuws - 1 januari 1970

Tweede kans voor VoIP

Als alles goed gaat kunnen SSHW-huurders met een VoIP-telefoon nog voor het weekend weer bellen. Telefoonbedrijf Tell-Me gaat de nieuwe prepaid VoIP-dienst Com4tel aanbieden, waarvoor geen abonnementsgeld betaald hoeft te worden.

Bijna vierhonderd SSHW-huurders met een VoIP-telefoon kunnen al enkele weken niet meer bellen vanwege problemen met aanbieder Vocalis. Ook in de maanden daarvoor kende het systeem veel problemen, ondermeer vanwege een gehackte server. Tell-Me verwacht dat met de invoering van de nieuwe VoIP-dienst, die niet langer gebaseerd is op Vocalis, de problemen definitief voorbij zijn. De nieuwe dienst zal ook beschikbaar zijn buiten de SSHW-complexen.
Bij het ter perse gaan van dit nummer was Com4tel nog in onderhandeling met Vocalis over de overname van de toestellen en nummers van de huidige gebruikers. Tussen de onderhandelingen door kon Willem Potjes van Tell-Me wel melden dat de partijen waarschijnlijk nog deze week tot een akkoord komen. ‘Hopelijk kunnen de huidige gebruikers nog voor het weekend weer bellen.’ / JH

Zie ook debat