Nieuws - 18 november 2010

Twee sliertjes sla

Campus culinair in Leeuwarden.

26-culinair-VHL-Leeuwarden.jpg
Ik ben:  afgereisd tot waar de uitlopers van de WUR reiken, namelijk het hoge noorden. In Leeuwarden bevindt zich een vestiging van hogeschool Van Hall Larenstein en ik ben hier om uit te zoeken wat je daar zoal te eten krijgt.
Ik eet: geen soep vandaag, dat geloof ik nou wel. In plaats daarvan een pistoletje saté met pinda's en geraspte kokos, een hamburger 'speciaal' en ik pik een paar frietjes mee omdat ik me daar in de trein zo op zat te verheugen.
Ik proef: niet bepaald 's werelds gezondste maaltijd. Op mijn pistoletje zitten twee sliertjes sla, maar op mijn speciale hamburger is een vers plakje tomaat in geen velden of wegen te bekennen. De friet wordt geserveerd in een bak formaat stoomboot. Alles bij elkaar wordt het nogal een heftige lunch. In een hoekje staat een meisje naarstig broodjes gezond te smeren, maar ondanks haar inspanningen waan ik mij in een snackbar.
Ik word: kriegelig van de puinhoop in de kantine. Het is er op zijn zachtst gezegd nogal smoezelig, om niet te zeggen een grote bende. De dame met het schoonmaakdoekje, die de helft van de tafel overslaat, brengt daar weinig verandering in.
Ik vind: de kantine van Van Hall Larenstein niet bepaald inspireren tot grote wetenschappelijke prestaties. Voor liefhebbers van schransen en uitbuiken is het echter een prima eetschuur.
Cijfer: een 5