Wetenschap - 3 oktober 2002

Twee-puntsvakken terug in onderwijs

Twee-puntsvakken komen terug in de vrije keuze. Met dit besluit wil de universiteit tegemoet komen aan studenten die klagen over de beperkte vrije keuze. Vanaf wanneer de vakken gevolgd kunnen worden is nog niet bekend.

Volgens Paul Deneer, directeur van Onderwijs en Studentenaangelegenheden, zal het gaan om zo'n dertig vakken. Deze zullen voornamelijk verzorgd worden door bijzondere leerstoelgroepen.

"Er is nu weinig vrije keuzemogelijkheid," zegt Deneer. "En Wageningen heeft een grote groep bijzonder hoogleraren. Een deel van hen biedt nog geen onderwijs aan."

De universiteit kreeg hierdoor het idee om deze hoogleraren twee-puntsvakken te laten verzorgen. Deneer: "Op deze manier komen we tegelijk tegemoet aan de studenten."| L.M.