Nieuws - 16 november 2017

Twee nieuwe Resource-columnisten

tekst:
Edwin van Laar

Guido Camps en Vincent Oostvogels zijn de nieuwe columnisten voor Resource. Ze nemen gezamenlijk het stokje over van oud-promovendus Stijn van Gils, die de afgelopen twee jaar zijn ziel en zaligheid deelde met de lezer.

Guido Camps (34) is voor veel mensen geen onbekend gezicht. Hij is dierenarts en promoveert binnenkort bij de afdeling Humane Voeding op MRI-onderzoek naar maaglediging bij mensen. Hij houdt bijen en heeft een voorliefde voor bijzondere dieren. Zo zorgt hij thuis voor zijn ‘zeer gewaardeerde’ landschildpad Binky Poe. Guido is ook voorzitter van de WUR Council. Hij verwierf vorig jaar nationale bekendheid door het vertonen van zijn bakkunsten in het tv-programma Heel Holland bakt.

Vincent Oostvogels (22) komt uit het Brabantse Zundert maar vertoeft al vijf jaar in Wageningen. Hij zit in het tweede jaar van de masteropleidingen Forest and Nature Conservation en Animal Sciences. Hierin is hij op zoek naar het kwetsbare raakvlak tussen natuurbeheer en voedselproductie. Vincent is nauw betrokken bij een project om vanilleteelt op Madagascar te intensiveren en vindt ontspanning in zijn eigen Wageningse moestuin.

Camps en Oostvogels zullen beurtelings de column voor hun rekening nemen.