Nieuws - 1 april 2010

Trui

Ik heb mijn eigen WUR-trui, een donkerblauwe. Met mijn keuze dacht ik niet al te controversieel bezig te zijn, maar niets is minder waar.

26-Stijn-grijsraster-5979.jpg
Er in Wageningen mee rondlopen is natuurlijk geen bezwaar. (Bedenk überhaupt maar eens iets wat in Wageningen qua kleding echt niet kan.) In Velp daarentegen voelt het dragen van een WUR-trui als een bezoekje Rotterdam in Ajax-shirt. Zonder geweld hoor, dat wel. Met mijn Wageningense trui ben ik arrogant, een verrader en ook onaardig. 'Hé Stijn, heb je het hoog in je bol gekregen of zo?' Een enkeling kijkt werkelijk tegen mij op, maar die denkt nog dat ik een echte WU-student ben.
Want, laat ik dat maar eens eerlijk zeggen: bij van Hall Larenstein houden we helemaal niet zo van de Wageningen Universiteit. Want jullie kijken op ons neer! "Ze" - en dan bedoel ik dus iedereen binnen Wageningen UR - bedreigen ons landgoed met bouwplannen en leveren dure diensten waar we helemaal niet op zitten te wachten.
Neem bijvoorbeeld WURweb. Ik hoor in de wandelgangen dat het al gauw een paar duizend euro kost voor een oude laptop op het netwerk kan. (Ons eigen netwerk was te duur.) Of de huisvesting in Deventer (acht ton per jaar) die veel goedkoper moest. (Nu kost het 1,4 miljoen).
Persoonlijk kan ik er wel om lachen. Dan stel ik me Aalt Dijkhuizen voor als louche autoverkoper en wij arme VHL'ers als de goedgelovende klanten die twijfelend hun portemonnee leeggooien.
In al onze frustratie komt een inhoudelijke samenwerking met ons moederinstituut nauwelijks van de grond. Natuurlijk niet, want ze kijken allemaal op ons neer.
Zelf heb ik nergens last van. Als ik in Wageningen ben - ik heb er ooit een keuzevak gevolgd - voel ik me stiekem zelfs heel welkom. Ik word sinds kort uitgenodigd op de borrels van een Wageningse studievereniging.
In Velp poch ik wel eens dat ik vast de enige VHL'er ben die daar is uitgenodigd. De werkelijke reden dat ik kom, heeft niets met mijn netwerk, prestige of opschepperij te maken. Eigenlijk vind ik die 'neerbuigende Wageningers' werkelijk aardig. Daarom wil ik bij deze alle universiteitsstudenten bij ons in Velp - ze weten nog van niets - uitnodigen. Gewoon voor de gezelligheid. Komt allen, enne.. vergeet je WUR-trui niet.