Nieuws - 17 december 2009

Trouw een ingenieur

Wil je zeker zijn van een lang huwelijk, trouw dan met een landbouwkundig ingenieur. Of word er een. The Journal of Police and Criminal Psychology laat de scheidingspercentages per beroepsgroep zien. Slechts 1,78 procent van de landbouwkundig ingenieurs breekt het huwelijk op.Dat is zelfs nog minder dan geestelijken (5,61 procent) en oogartsen (5,26 procent). De echte vraag is natuurlijk: of lang ook gelukkig betekent.

Biologo
Word je ook gek van al die verschillende logo's in de supermarkt? Vooral voor spul uit het buitenland is het vaak onduidelijk wat het logo betekent. Daarom is de Europese Commissie bezig met een logo voor biologische waar. Studenten uit de EU konden meedoen aan een ontwerpwedstrijd, die nu de laatste fase ingaat. Je raadt het al: je kunt stemmen op je favoriet! Tot 31 januari. http://ec.europa.eu/agriculture/organic/logo/
Sterflat
In de nieuwe woonwijk De Dreijen is ruimte voor drie ranke woontorens. Zo'n tien tot twaalf verdiepingen hoog. In het plan is ook ruimte voor vijftien procent sociale woningbouw. En zou het niet mooi zijn als de wijk een afspiegeling wordt van de Wageningse bevolking, vindt de Wageningse politiek. VoilĂ : een sterflat midden op De Dreijen.
Lesbische voortplanting
Wetenschappers van Tokyo University of Agriculture hebben de eicellen van een vrouwtjesmuis genetisch gemanipuleerd. De eitjes gedroegen zich daarna als spermacellen, en konden andere eicellen bevruchten. Op die manier fokten de onderzoekers dertien muizen met  twee biologische moeders. Het nageslacht was kleiner en lichter dan normaal, maar ze leefden wel dertig procent langer. Handig voor als het Y-chromosoom het begeeft.
Korting; en een beetje snel
Studenten leveren een grote bijdrage aan de lokale economie. Direct natuurlijk. Maar indirect is het effect vele malen groter: 25 duizend euro per student, becijfert TNO. Door uitgaven van de hele entourage rondom studenten. Als student zou ik dat gegeven maar eens gaan uitbuiten. Korting in de kroeg a.u.b., en wel nu!
Gedraag je!
De werkgroep Duurzame Medewerker wil dat duurzaam gedrag een vast onderdeel wordt van het functioneringsgesprek. 'Zeg, zag ik jou vorige week niet met de auto naar je werk komen? Is je fiets kapot?' Gelukkig wordt in hetzelfde advies ook de sterke voorbeeldfunctie van de leiding genoemd. Dat komt dus wel goed.