Wetenschap - 17 augustus 2001

Tropisch mindmoven aan de Rijn

Tropisch mindmoven aan de Rijn

Woensdagmiddag vulden de Wageningse ide?le organisaties het AID-programma met 'mindmovers'. Bij een temperatuur van dertig graden verkozen veel eerstejaars echter de buitenlucht boven de discussies.

'Homomanifestaties werken tegen acceptatie van homo's door de maatschappij' staat op een flap-over in de serre van Hotel de Wereld. Een groepje van tien heeft deze stelling net bediscussieerd onder leiding van Homogroep Wageningen. Nu wisselen ze ervaringen uit over hun coming-out. "Mijn AID-groepje weet het wel", zegt een jongen. "Het was duidelijk toen ik voor deze mindmover koos." Zijn overbuurvrouw vertelt over de vorige avond. "We keken de film Costa op de markt. Daarin verweten twee meisjes hun vriendin dat zij op de vakantie nog geen enkele man versierd had. 'Misschien val ik niet op mannen', antwoordde ze. Dat vond ik zo mooi!" "Echt een dream coming-out", bevestigt een jongen met een roze shirtje.

De dertig eerstejaars bij biologisch restaurant Zeezicht fr?belen met chocola, kokos, dadels en andere zoetigheden. Ze zijn vol toewijding bonbons aan het maken. Marjolein Neuteboom is volgens een van de Zeezichtbewoners een heuse bonbonspecialist. Ze is bezig aan haar derde. Met bruine chocoladevingers vertelt ze: "Ik heb gewoon alles door elkaar gegooid. Chocola, honing en de andere ingredi?nten. Het moeilijkste is om hem zo te maken dat hij ook in vormt blijft." Ze is de enige van haar groepje. "Dit was ??n van de weinige mindmovers waar je echt wat leuks kon doen. Bijna iedereen had zich hiervoor opgegeven, maar de workshop zat te vol." Als troost volgt de rest van haar groepje nu een alternatief programma: zwemmen in de Rijn. | S.L.