Nieuws - 19 maart 2020

Tot en met 8 mei alleen online onderwijs

tekst:
Luuk Zegers

Het gehele vijfde onderwijsblok gaat online plaatsvinden, inclusief de tentamens. Dat is vanochtend gemaild naar WUR-docenten. Zij moeten nu na gaan denken hoe ze de tentamens willen afnemen.

© Marte Hofsteenge

In de mail staat dat de meest recente overheidsrichtlijn is dat al het onderwijs tot en met 6 april online moet worden gegeven. ‘We verwachten niet dat na 6 april alles opeens weer normaal is. Daarom hebben we besloten dat de gehele vijfde periode online only onderwijs zal zijn.’ De mail is ondertekend door onderwijsdecaan Arnold Bregt en rector magnificus Arthur Mol.

Tentamens moeten dus ook online of op afstand gemaakt gaan worden, evenals labwerk, veldwerk en excursies. Docenten is gevraagd om de wijzigingen in de vakken goed bij te houden, zodat de NVAO van informatie kan worden voorzien, indien nodig.

Digitale promoties
Naast digitaal onderwijs zullen alle promoties vanaf komende week ook alleen digitaal zijn. 'PhD kandidaten in samenspraak met promotoren hebben dan de keuze de promotie uit te stellen of digitaal plaats te laten vinden', staat te lezen. Ook zijn nieuwe PhDs 'niet fysiek welkom' op WUR tot in ieder geval 1 augustus 2020.