Nieuws - 27 augustus 2009

Toptenten en mijdkroegen - Wageningen

Waar moet je heen om goed te eten voor weinig geld, lekker te sporten of gemoedsrust te kweken in het park? Resource maakt je wegwijs in Velp, Leeuwarden en Wageningen. Ons oordeel arbitrair? Ga op zoek naar je eigen toppers.

NLKnotsbal_GA_D2X_4916.jpg
Hot spot
In het centrum van Wageningen vind je alle kroegen die je in je studententijd nodig hebt. Café Daniëls aan het Salverdaplein is een bruine kroeg met meer dan honderd spelletjes. Je kunt er poolen en darten en het is bovendien de stamkroeg van X-factor winnares Lisa. Elke dinsdag is er Quiznight, een landelijke triviantwedstrijd.
Wil je liever dansen en goedkoop bier, in 't Gat kost een biertje van dinsdag tot en met donderdag maar een euro.
Not spot
Heb je geen zin om aan je imago te denken, of wil je het gelikte studentenleven even ontvluchten? Ga dan naar de Korenbeurs, een echte Wageningse volkskroeg. De hele nacht knallen de Hollandse piratenhits uit de speakers, maar het echte dieptepunt is de Nederlandstalige karaoke. Blijf uit de buurt.
Food spot
Gezond, bewust en goedkoop eten kan bij Vreemde Streken. Het eten is vegetarisch en wordt bereid met biologische-, streek- en seizoensproducten. Noedelsoep, linzensoep of quiche kost 4 euro. Leuk detail is dat het eten wordt geserveerd op het terras van de Zaaier, de ideale combinatie van lekker bier en eten. 
Op zondag kun je bij Ilayda op de Markt de lekkerste Turkse pizza van Wageningen eten, met veel groenten en goede saus, vanaf 2,50 euro.
Sport spot
Een echt Wageningse sport is knotsbal. Met een uit de kluiten gegroeide tampon op een stok sla je een rubberen bal tegen de turnmat van de tegenstander. Een team bestaat uit vier mensen en je speelt het in de zaal. Drie keer per jaar is er een interne competitie op de Bongerd, erg leuk om met je afdeling of studiegenoten te doen.
Fun spot
Bij het eerste zonnestraaltje van het jaar sprint de Wageningse student direct naar de uiterwaarden. Langs de Rijn zijn verschillende strandjes en afgelegen plekjes om de picknicken, te zwemmen, en tot diep in de nacht te kletsen. Ook heerlijk om te wandelen en hard te lopen.
Ook echt Wagenings is Het Heerenstraattheater, een kleine bioscoop. Voor elke film krijg je een gezellig intro-praatje en de zalen zijn klein en intiem. Er worden vaak première-feestjes en ladies nights georganiseerd.
Woon spot
Een van de leukste studentenhuizen van Nederland is Wageningen Central. Dit huis won in 2008 de tweede prijs bij het Berentzen Apfelkorn Huis van het jaar-verkiezing. Het huis ligt middenin het centrum en heeft dertien kamers en twaalf douches. Het is een Ceres-huis, dus je moet wel lid worden om er te mogen wonen.
Twee huizen die niet aan een vereniging gebonden zijn, maar wel geweldige feesten geven: Bolus 9, aan het Bowlespark en D-way, Dijkgraafseweg 52.