Nieuws - 27 augustus 2009

Toptenten en mijdkroegen - Ljouwert

Waar moet je heen om goed te eten voor weinig geld, lekker te sporten of gemoedsrust te kweken in het park? Resource maakt je wegwijs in Velp, Leeuwarden en Wageningen. Ons oordeel arbitrair? Ga op zoek naar je eigen toppers.

NL_Leeuw_Hot_spot_Club_Noa_1.jpg
Hot spot
Club Noa is twee keer op rij uitgeroepen tot populairste club van Nederland. Aziatische invloeden, decoratief rood behang en immense kroonluchters. Club Noa heeft zijn inspiratie gehaald uit de Moulin Rouge in Parijs. Vanaf donderdag tot en met zaterdag kun je helemaal los gaan op de uniek verlichte dansvloer en genieten van de beste dj's. Denk je dat je alles hebt gehad dan heb je het mis, want je hebt ook nog een benedenverdieping die zeker niet onder doet van de bovenverdieping. Heb je boven een led vloer die in geen enkele Nederlandse discotheek te vinden is, beneden heb je een led plafond. Elke donderdagavond is in Club Noa de studentenavond van het Noorden. Op deze drukke donderdag is de actie 'een biertje voor één euro' een blijvend succes. Alleen op vertoon van je HBO-studentenpas is toegang mogelijk. Voor de mensen die in alle rust een biertje willen drinken en graag een plaatje aanvragen is de Doelensteeg een goede optie. Dit straatje is rijk aan gezellige kroegjes.
Not spot
De Weaze is het duistere gebied van Leeuwarden. In panden aan de gracht en de vage steegjes erachter zitten diverse bordelen. Overdag, als de rode gordijntjes nog voor de ramen hangen, scharrelen er junks rond. Bij het vallen van de avond valt ook de schemering over dit deel van Leeuwarden. Voor de echte waaghalzen: pas te betreden in het derde jaar.
Food spot
Culinair staat Leeuwarden goed op de kaart. Sushi en stappen in hartje Leeuwarden, het lijkt een rare combinatie maar het werkt! Wanneer je in een gezellige sfeer en tegen een studentenprijsje wilt genieten van sushi, noodles of een drankje ben je bij Doozo, bekend van de serie Mijn Tent is Top aan het juiste adres. Altijd al eens de Japanse keuken willen proeven? Vanuit een open showkeuken worden je de meest uiteenlopende gerechten voorgeschoteld. Voor slechts 9 euro kan genoten worden van een flink portie overheerlijke sushi, de specialiteit van Doozo. Vanaf elf uur gaan de stoelen aan de kant en wordt Doozo een spetterende uitgaansgelegenheid, waar de extra calorietjes eraf gedanst kunnen worden.
Sport spot
Wie denkt dat sporten in Leeuwarden beperkt blijft tot schaatsen, heeft het mis. De keuze op het gebied van sport is oneindig en bevat zelfs de onder studenten populaire zelfverdedigingsport Aikido. Aikido is een moderne bewegingskunst die voortkomt uit de Japanse krijgskunsten. De ontwikkeling van de coördinatie van geest en lichaam staat centraal. Studenten zijn erg enthousiast over Aikido aangezien ontspanning en kalmte in het hectische studentenleven goed van pas komen.
Fun spot
De Prinsentuin in Leeuwarden is het mooiste stadspark van het Noorden. Het is een ideale plek om te genieten van de zon, het ontspannende geluid van kabbelend water en natuurlijk een lekker biertje. In het voorjaar en de zomer dient de Prinsentuin als podium voor theater- en muziekvoorstellingen. In de zomermaanden zijn er op zondag regelmatig gratis concerten.   Vooral studenten vestigen zich dan rond de klok van zes uur in het gras en genieten van hun avondmaaltijd. Vaak beperkt tot stokbrood, salade, bier en schepijs gehaald bij de Super de Boer nog geen kilometer verderop. Wanneer de glinstering van de avondzon op het water weerspiegelt, verandert de Prinsentuin in een sprookjestuin. Er hangt dan een geweldige sfeer in deze openluchtlounge. /Marlot Roelofs