Nieuws - 13 november 2015

Top vijf Engelse taalblunders op de campus

tekst:
Koen Guiking

'After the opening we will make agreements regarding our social intercourse (with each other) during the trip.' Het is de ergste Engelse blunder die Bert Keurentjes van vertaalbureau In'to Languages is tegengekomen bij Wageningen UR.

Foto: Jason Eppink

Vertalen is een vak, wil Keurentjes maar zeggen. En vandaag komen medewerkers van alle universiteitsvertaalbureaus uit Nederland en België in Impulse om te praten over de uitdagingen van hun vak. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat vaktermen consequent hetzelfde worden vertaald? 

Maar ook in het alledaags gebruik is er nog van alles te verbeteren aan het Academische Engels. Keurentjes komt vaker kromme zinnen tegen op de campus. Op verzoek van Resource verzamelde hij de vijf mooiste Engelse taalblunders die hij ooit op de campus heeft gevonden.  

Keurentjes’ top 5

1.      After the opening (09.00!) we will make agreements regarding our social intercourse (with each other) during the trip.

2.      The changing rooms are equipped with douches.

3.      We really have to give gas to make this project a success.

4.      Red whine is served with the main course.

5.      During this quiz, your ‘general knowledge' will be tested, for example which character played Jack Nicholson in the first Batman movie?