Nieuws - 1 juli 2016

Toekomst 'THUIS' Wageningen onzeker

De toekomst voor THUIS is onzeker. De kas is bijna leeg en als het door WUR-studenten opgerichte THUIS geen nieuwe subsidie weet te krijgen, zullen ze de deuren binnenkort moeten sluiten.

Een nieuwe subsidieaanvraag ligt inmiddels bij de gemeente en komende maandag krijgt de organisatie te horen of ze wel of geen subsidie krijgen. Vorig jaar had THUIS Wageningen 60.000 euro nodig waarvan iets minder dan de helft vanuit de gemeente kwam. Dit jaar heeft oprichtster Tutku Yuksel, bachelor student Internationale ontwikkelingsstudies, nieuwe subsidies aangevraagd om het project voort te kunnen zetten. ‘Ik ben optimistisch dat we die krijgen,’ zegt Yuksel.

THUIS Wageningen is gevestigd in de binnenstad. Studenten van Wageningen UR zijn vorig jaar dit project gestart om inwoners en studenten samen te laten komen. Het pand is ingericht als een grote woonkamer waar veel lokale bewoners komen en waar studentenverenigingen en studentenpartijen bijeenkomsten organiseren.

Financieel zelfstandig

Yuksel: ‘Deze periode wordt spannend, naast de gemeente hebben we ook financiële ondersteuning aangevraagd bij Stichting Doen.' De WUR-studente is al een tijdje druk bezig om het financiële plaatje rond te krijgen. Vanuit Stichting Doen heeft ze de doelstelling meegekregen om financieel zelfstandig te worden binnen drie jaar. Ze is op dit moment bezig om het verdienmodel van THUIS te verbeteren. ‘We willen straks op eigen benen kunnen staan door donaties, het verrekenen van servicekosten, vrijblijvende lidmaatschappen, sponsorships en speciale projecten,’ aldus Yuksel.

THUIS heeft nauwe banden met verschillende studentenorganisaties. Ook vinden veel internationale studenten, die vaak alleen wonen, hun weg naar de woonkamer. De organisatie onderzoekt dan ook hoe de universiteit bij het project betrokken kan worden.