Nieuws - 26 juni 2012

Toch weer Food4You in Wageningen

Food4You vindt komende oktober toch plaats in de binnenstad van Wageningen. Na een lobby door Wageningse ondernemers is de verhuizing naar de campus teruggedraaid.


Afgelopen maart meldde de organisatie nog dat het evenement plaats zou vinden op de campus. Food4You moest in 2012 korter en kleiner, omdat het sponsorcontract met omliggende gemeentes afliep. Bovendien was de organisatie ontevreden over het toenemende ‘braderie-gehalte' en wilde men een sterkere focus op kennis.

‘Wij kunnen ons vinden in die doelstelling,' zegt Martin Ruiter, voorzitter van het Wagenings Ondernemers Contact, ‘maar dachten dat verhuizing naar de campus daarvoor niet noodzakelijk was.' Daarom, zo zegt Ruiter, klopte hij aan bij Aalt Dijkhuizen, één van de bestuursleden van Food4You. Na overleg met de ondernemers en gemeentelijke bemiddeling is besloten het evenement toch weer rond Duivendaal te houden.
Nu het festival in de stad blijft, zullen ondernemers hun steentje bijdragen, vertelt Ruiter. ‘Dit betekent bijvoorbeeld iets organiseren en geen uren schrijven.' En misschien zelfs directe sponsoring, de details zijn nog niet helemaal duidelijk. Volgens Ruiter kunnen ondernemers ook inhoudelijke input leveren. ‘Naast kennisontwikkeling en -overbrenging is ook kennistoepassing belangrijk.'
Verder is er een subsidieaanvraag gedaan, die volgens een gemeentewoordvoerder in behandeling is. ‘Het gaat hierbij om een veel lager bedrag dan de eerdere subsidie van 50.000 euro,' zegt Elisa Salentijn van Corporate Communications, ‘maar op de exacte bedragen ga ik niet in.' Het leeuwendeel van de financiering komt van hoofdsponsor VGZ, de provincie Gelderland en de organisatoren, waaronder Wageningen UR.
Salentijn denkt niet dat deelname van de ondernemers weer zal leiden tot braderie taferelen, zoals het reuzenrad van vorig jaar. ‘We hebben een duidelijk concept waarin kennis centraal staat. Bovendien hebben we de regie sterker in handen en is er nog slechts één organisatiebureau.' Bovendien, benadrukt Salentijn, betekent dit niet dat Duivendaal ook volgend jaar de locatie zal zijn.
Food4you vindt dit jaar plaats van 3 tot 8 oktober en gaat over 'zout'.