Nieuws - 1 januari 1970

Tips? Mail de rector

Studenten die goede ideeën hebben voor de toekomst van Wageningen Universiteit kunnen die kwijt bij prof. Martin Kropff. De rector heeft er zelfs een speciaal e-mailadres voor in het leven geroepen: rector@wur.nl.

Kropff deed de oproep mee te denken tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor studenten. Met de ideeën wil hij niet alleen het onderwijs verbeteren, maar ook meer studenten naar Wageningen trekken.
In zijn toespraak lichtte Kropff ook de nieuwe strategie van Wageningen UR toe. Die heeft als thema 'Science and education for impact'. Juist vanwege het toepassingsgerichte karakter van het onderwijs en het onderzoek kunnen Wageningers een grote bijdrage leveren aan problemen als overgewicht en energiebronnen, zo hield hij zijn gehoor voor.
In een interview met Wb op pagina 9 legt de nieuwe rector verder uit waarom het eerder gepresenteerde nieuwe thema van Wageningen UR - ‘lifstyle’ – is aangevuld met ‘livelihood’. ‘Wij kregen de kritiek dat lifestyle alleen van belang is voor rijke mensen. Er zijn heel veel mensen in ontwikkelingslanden die niet kunnen kiezen of ze veel of weinig eten, omdat ze te arm zijn. Dat is natuurlijk zo en daar besteden wij ook veel aandacht aan.’ / JH

Zie ook: ‘Meer impact door grote projecten’