Organisatie - 18 oktober 2007

Tineke Suk

357_opinie_0.jpg
‘Mijn favoriete eten uit ons eigen aanbod is een broodje paté. Dat wissel ik wel eens af met een croissantje of een krentenbol’, zegt Tineke Suk van Avenance catering. Met drie collega’s verzorgt ze vijf dagen per week de inwendige mens bij Van Hall Larenstein in Velp. ‘De brandstof hier is eigenlijk koffie’, merkt Tineke op. ‘Niet alleen de student, maar ook de leerkracht loopt op koffie. Er gaan enorme hoeveelheden door in de docentenkamer en in de kantine.’
’s Ochtends vroeg gaan de broodjes in de oven, en daarna maakt Tineke soep. Tussendoor moeten de producten worden aangevuld en wordt er afgewassen in de spoelkeuken. Het spitsuur ligt tijdens lunchtijd.
Terwijl ze ciabatta’s met pesto, tomaat en mozzarella belegt, vertelt Tineke dat er tussen de middag best gezond wordt gegeten bij Van Hall Larenstein. De ciabatta’s en broodjes gezond zijn erg in trek. ‘Maar er wordt ook gefrituurd en daar is evengoed veel belangstelling voor. Je hebt het over jonge mensen.’ Later in de middag wordt er wel flink gesnoept door de studenten. Naast Marsen en Snickers doen gezondere snacks als Sultana en Liga het goed.
Tineke zit ook achter de kassa en heeft veel contact met mensen. ‘De sfeer is hier goed en ontspannen. Er worden over en weer veel grappen gemaakt. En als ze je broodjes en andere etenswaar waarderen, is het helemaal leuk.’
De enige ergernis bij de mensen van de catering in Velp bestaat uit de rotzooi die studenten op de tafels achterlaten. ‘We zijn een groene school, er staan tien prullenbakken en twee afruimtafels. Maar als je tegen één uur in de kantine komt, zie je overal kopjes staan en etensresten liggen. Ik weet niet wat het is. Stoerigheid misschien?’

Re:ageer