Wetenschap - 11 januari 2001

Tijdcapsule voor KSV-leden in 2090

Het herendispuut The Knights of the Round Table heeft zijn studentenvereniging voor de negentigste verjaardag een tijdcapsule cadeau gedaan. Hierin zitten boodschappen voor de toekomst. Over negentig jaar mogen de leden van KSV Sint Franciscus Xaverius de capsule openen.

De eerstejaarscommissie van KSV stopte een zangbundel met traditionele liederen in de kist. In een brief vroeg ze zich af of de vereniging, het gebouw en de universiteit nog bestaan in 2090. Ook twijfelde ze of de lezers het Nederlands nog wel kunnen lezen. Gemeente Wageningen wenst de lezers dat het studentenleven in 2090 net zo bruisend is als nu. Het bestuur van KSV denkt dat in de toekomst veel onderzoek wordt gedaan naar tijd. Ze vraagt de lezers om contact met ze te zoeken als ze de grenzen van tijd kunnen overschrijden. Voor het geval de bestuursleden over negentig jaar dood zijn, doneerden ze een haar. Daaruit kunnen ze dan gekloond worden.

In de nacht van oud op nieuw heeft het dispuut de houten kist gesloten en op de bovenste verdieping van het verenigingsgebouw in een muur gezet. De opening wordt met een metalen plaat van The Knights verzegeld. De tijd zal uitwijzen of de constructie het negentig jaar houdt. | S.L.