Student - 20 augustus 2018

tekst:
Luuk Zegers,Femke Janssen,Linda van der Nat
9

Ongeveer 50 AID-lopers en -mentoren zijn geveld door buikgriep en kampen met klachten als diarree en veel overgeven.

© Luuk Zegers

Volgens Sjef Moling, coördinator van de Annual Introduction Days vanuit de universiteit, heerst de buikgriep momenteel in Wageningen. 'De huisarts vertelde me dat hij het hele weekend al mensen met buikgriep ziet.' AID-lopers zijn volgens Moling extra vatbaar voor de griep omdat ze door de introductiefeesten een lagere weerstand kunnen hebben. 'Ze slapen minder en zijn drukker. Een virus kan zich dan snel verspreiden.'

Het AID-bestuur zet vrijwilligers en de AID-app in om de aankomend eerstejaars studenten te waarschuwen vaker hun handen te wassen voor en na het eten en na wc-bezoekjes. Zo stonden er voorafgaand aan de barbecue vanavond vrijwilligers met desinfecterende gel op de brug. AID-lopers mochten het terrein niet op zonder hun handen te desinfecteren.

Moling vertelt dat zich nog geen AID-lopers bij hem hebben gemeld die zonder mentoren zijn komen te zitten. 'Mocht dat nog gebeuren dan zullen we per geval bekijken of we ze bij een ander groepje kunnen onderbrengen.'

Re:acties 9

• Lid

Ja officieel bevestigd: er heeft iemand in het zwembad gepoept bij het zwembadfeest.

• K N O R

Haha dit is niets nieuws, dit gebeurt al jaren. In iedergeval dat er in geplast wordt

• student

echt wel heel smerig om zoiets te doen

• Klaas-Jan

Komt sowieso door ceres zij zijn altijd zo.

Waarschijnlijk chlamydia via water bij zwembadfeest.

• A

Zorg aub ook voor zeep bij de toiletten bij de tent dan! En daarnaast werd er bij de MSc BBQ pas desinfectie rondgebracht rond half 8, beetje mosterd na de maaltijd.

• Anoniem

Wel toevallig dat iedereen die ziek is bij Ceres heeft gegeten!

• :(

@Caroline hoe weet je dat het geen buikgriep is? Ik ben zelf ook ziek en hopelijk is het geen buikgriep, dan kan ik de rest van de AID wel vergeten.

• John@wur

iedereen aan de verse gemberthee, zo weer genezen

• Caroline

Echt wel wat meer dan 50, en het is ook zeker geen buikgriep. Niet heel grappig dat ik vanaf half 7 vanochtend boven de wc hing. Is het niet verspreid door het zwembadfeest?