Nieuws - 28 oktober 2014

Tien jaar op rij beste universiteit

tekst:
Nicolette Meerstadt

Voor het tiende jaar op rij is Wageningen Universiteit uitgeroepen tot beste universiteit van Nederland. ‘Voor voltijdstudenten blijft dit de universiteit met verreweg de beste gemiddelde onderwijskwaliteit’, zo staat in de Keuzegids Universiteiten 2015 die vandaag uitkomt.

‘Het best bewaarde geheim van academisch Nederland’, zo refereert de gids aan Wageningen. Want ook al is het kleinste universiteit, maar wie er gaat studeren wordt beloond met onderwijs dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, meent de redactie.

Topopleiding
Veertien Wageningse opleidingen zijn uitgeroepen tot ‘Topopleiding’. Vooral Plantenwetenschappen, Internationaal Land- en Waterbeheer, Biotechnologie en Economie en Beleid blinken uit, met meer dan 90 punten. Een opleiding krijgt het predikaat ‘top’ als deze meer dan 76 punten krijgt. In heel Nederland zijn er maar 65 studies die deze eer behaalden.

De Keuzegids Universiteiten 2015 is vanaf vandaag beschikbaar. Hij verschijnt tegelijk in boekvorm en online. De gids is geschreven voor aanstaande studenten en wordt ook veel gebruikt door scholen en adviesbureaus.