Wetenschap - 28 februari 2002

Thema introductiedagen: Step into the spotlight

De Commissie Algemene Introductie Dagen koos voor het eerst voor een Engels thema: Step into the spotlight. Daarmee wil de CAID de nieuwe studenten ?n de stad Wageningen in de schijnwerpers zetten en bovendien buitenlandse studenten laten meegenieten van de introductiedagen.

In een klein hokje, volgebouwd met ordners en papieren, werken vijf vrouwen en ??n man aan de invulling van de introductiedagen. Dani?lle Roordink, Mirjam Meltzer, Niels Verhulst, Maartje van Son, Gertrude Zeinstra en Ilja Voets zijn enthousiast. Ze praten door elkaar heen en vullen elkaars zinnen aan. "MSc'ers lopen geen AID. Velen zijn die week gewoonweg nog niet in Wageningen. Door Engels te flyeren en aan te plakken, willen we de buitenlandse studenten toch bij de open activiteiten en bij het slotfeest betrekken."

Sinds september is deze commissie bezig met het organiseren van de AID 2002, die van 12 tot 17 augustus worden gehouden. Nu al werken de CAID-leden vijftig uur per week. Naast een werkdag van negen tot vijf is er 's avonds of in het weekend ook vaak een activiteit. Momenteel houden ze zich bezig met de invulling van het programma. Verhulst kan alvast een tipje van de sluier oplichten. "Het slotfeest is dit jaar niet op de Wageningse Berg, maar in een feesttent. We willen nog steeds dat het slotfeest voor iedereen open is. Het aantal mensen van buitenaf liep terug, dus daarom geven we er een andere invulling aan. We denken daarbij meer aan een dancefeest."

Er moet echter nog heel wat gebeuren, voordat de eerstejaars naar Wageningen komen. Het AID-team doet het voorbereidende werk met alle plezier. Ze leggen uit waarom. "Je hebt zelf een leuke AID gehad en wilt het anderen ook meegeven. Daarnaast is dit werk afwisselend en zijn we echt met z'n zessen bezig om een leuke week neer te zetten. Als je tijdens die week al die mensen rond ziet lopen, dan is dat fantastisch." | M.Hk