Nieuws - 22 maart 2013

Thema AID Boven Verwachting

tekst:
Suzanne Overbeek

Wat je er ook precies van verwacht, de werkelijkheid is altijd beter. Dat is, waar het AID-bestuur op mikt met de introductieperiode 2013.

GA--20130322-ND7_0534.JPG
Het thema van de introductie -Beyond Imagination- werd donderdagavond bekendgemaakt. 'Een heel breed thema waarmee de inhoud van de AID wordt gedekt', licht voorzitter Sterre van der Zee toe. 'Het ontdekken van de mogelijkheden van Wagenignen als studentenstad in de breedste zin van het woord. Het waarmaken van je verwachtingen maar daarnaast ook het bijstellen van je verwachtingen over de stad Wageningen als woon-, leef- en studeer omgeving.' Het AID bestuur verwacht 15% meer Bachelor studenten en een ongeveer gelijk aantal Master studenten tijdens de AID ten opzichte van vorig jaar.
Cultural Crawl
De programmering van de AID ligt grotendeels vast. Nieuw is dit jaar de invulling van de zondagochtend. Naast de christelijke kerkdienst krijgen diverse religies de kans zichzelf te presenteren. 'Er is al een eerste contact gelegd met de Moskee van Wageningen, vertelt Sterre van der Zee. Om de Comedy Crawl aantrekkelijker te maken en te laten concurreren met de cantus, wordt er dit jaar een Cultural Crawl van gemaakt. Dat betekent ruimte voor singer-songwriters, theatrale stukken en comedianten tijdens een soort popronde/pubcrawl in de diverse kroegen, de bblthk, Junushoff en Heerenstraattheater.

Mentoren
Voor de keuze van mentoren wordt de gewogen loting gehanteerd. Van der Zee: 'Dat is vorig jaar goed bevallen. Het is een eerlijk systeem waarbij de voorkeur gaat naar studenten die niet eerder mentor zijn geweest en ook gekeken wordt naar lidmaatschap van grote verenigingen. Daarnaast wordt de website zo niet overbelast. De inschrijving voor Bachelor mentoren sluit op vrijdag 29 maart om 17.00 uur.' Ook de samenwerking met IxESN wordt voortgezet. Msc-mentoren die er voor kiezen om mee te doen aan het buddy-programma, kunnen een half jaar na de AID nog door IxESN georganiseerde activiteiten doen met hun groepje. Verder blijft ook het MSc light programma bestaan.
Hongerproject
Tijdens de keuzemiddag zal het dit jaar mogelijk zijn om diverse verenigingen te bezoeken of workshops of lezingen te volgen. Een van de lezingen gaat over het goede doel van dit jaar, thehunger project. Dit is een internationale organisatie die honger en armoede in de wereld aan wil pakken. Er zijn diverse mogelijkheden om dit project te steunen. Zo kunnen de glazen wordne gedoneerd, komt er een thee-tent en wordt het stemmen tijdens de bandcontest aan het goede doel verbonden. Met de keuze voor het hongerproject wil het AID bestuur bewustzijn voor de wereldproblematiek creeren bij de AID-lopers.