Nieuws - 5 maart 2015

The Spot verruimt openingstijden

The Spot blijft vanaf 16 maart langer open. Het café in Orion sluit straks om tien uur ’s avonds, in plaats van om acht uur. In de eerste week met verruimde openingstijden staan veel activiteiten gepland.

Het volledige programma voor de week van 16 maart wordt op vrijdag de 13e bekendgemaakt via de facebookpagina van The Spot.

Vanaf de opening van het café is het de bedoeling geweest dat er in The Spot activiteiten georganiseerd worden voor en door studenten. Daarom is er een vierkoppig studentenbestuur dat elke week een activiteit organiseert. De ene week is dat een pubquiz, de andere keer is er een filmavond of speelt er een bandje. De studentencommissie is dan ook blij dat The Spot ’s avonds langer open blijft. Zo hoeven mensen niet meer om acht uur het café uitgestuurd te worden.

Het initiatief hiervoor komt vanuit de universiteit. Volgens Annemarie de Vries, locatiemanager van Orion, is de basisfunctie van The Spot die van een huiskamer, waar studenten heen kunnen om te ‘chillen’. Zij merkte dat er behoefte was, vooral bij internationale studenten, naar een plek op de universiteit waar ze ook ’s avonds, na colleges, naartoe kunt. Om die huiskamersfeer te creëren zijn er in The Spot ook x-boxen, tafeltennistafels en bordspelletjes aanwezig. De studentencommissie bekijkt ook nog hoe de inrichting eventueel veranderd kan worden om de sfeer in The Spot nog huiselijker te maken.