Nieuws - 11 oktober 2012

Test

De universiteit van Chicago heeft de verplichte zwemtest afgeschaft. Studenten kunnen nu hun bul halen zonder aantoonbaar vier baantjes lang niet te verzuipen. Jammer. Tradities zijn er om te koesteren. Iets voor Wageningen! De jaarlijkse coopertest voor bachelors, watertrappelen voor masters en als uiterste proeve van wetenschappelijke kunde: jongleren voor promovendi.

26-bij-ultra.jpg
Wist u dat...
Inter Milan is opgericht door een Wageninger? Francois Knoote, begaafd voetballer van studentenclub GVC rond 1900. Het staat allemaal in een groot verhaal (De Landbouwers veroveren de wereld) in VI. Nog eentje: diezelfde Knoote maakte ook naam als zanger bij de Metropolitan Opera in New York. Lezen dat verhaal.

De ballen....
Gecastreerde mannen leven veel langer dan hun complete soortgenoten. Dat schrijven Koreaanse onderzoekers in Current Biology. Ze vergeleken 81 gecastreerde Koreaanse jongens die tussen 1392 en 1910 aan het hof leefden met niet-gecastreerde mannen aan het hof. De eunuchs werden gemiddeld bijna 17 jaar ouder dan de edelen met al hun delen. Dus heren, u weet wat u te doen staat.
Sms 'Koe Aan'
'Het is zover', smst een Zwitserse koe aan haar boer als ze tochtig is. Geen tijd te verliezen dus. Het apparaat is een sensor in de genitaliƫn van de koe, gecombineerd met een bewegingssensor. Een tochtige koe is een rusteloze koe. Als het werkt, komt het apparaat op de markt. Ook voor humane toepassing?