Nieuws - 29 augustus 2014

Terras Orion nog niet klaar

tekst:
Rob Goossens

Ze hoopte dat het na de vakantie af zou zijn, maar Annemarie de Vries, gebouwenmanager van Orion, kan haar hoofdpijndossier nog niet sluiten. Want het terras op de vierde verdieping van Orion is bij de aanvang van het nieuwe collegejaar verre van gebruiksklaar.

De penetrante geur van gesmolten teer in het trappenhuis verraadt dat dakdekkers hard aan het werk zijn, maar het einde is nog niet in zicht. En maandag moeten ze stoppen. ‘Als het onderwijs begint kun je deze lucht niet in je gebouw hebben', legt De Vries uit.

Het terras zou het paradepaardje worden van Orion: uitzicht op het groene veld aan de ene kant en op het open binnenplein aan de andere kant. Misschien wel de beste loungeplek van de campus. Maar direct na oplevering van het gebouw vorig jaar werd een lastig probleem zichtbaar: het terras lekte, en niet zo'n beetje ook.

Na bijna een jaar soebatten met de aannemer over de schuldvraag, werd deze vakantie eindelijk begonnen met de reparatie. De Vries hoopte in juli nog dat het project in september af zou zijn, maar ook dat bleek weer te optimistisch. En nu de werklui moeten stoppen is het nog maar de vraag wanneer de klus voltooid is. ‘Dat kan wel volgend voorjaar worden’, zegt de Vries nu.

Bijna twee jaar na de oplevering van het gebouw dus. Of ze wel weet dat de Chinezen in die periode vijf steden met elk twee miljoen inwoners hebben gebouwd? Ja, zegt De Vries zuchtend. Dat weet ze.