Nieuws - 1 januari 1970

Tentamenstress door brandoefening

Je mag op SSHW-complexen niet boren in de tentamenweek, zodat studenten rustig kunnen studeren. Op woensdag 27 oktober werd de rust op de Marijkeweg echter toch verstoord. Door een brandweeroefening.

Een bewoner van de afdeling waar de brand werd gesimuleerd was even behoorlijk boos. ‘Mijn vriendin is helemaal uit haar concentratie gehaald en ze had al zoveel stress voor het vak’, vertelt Bart Jan Davidse.
Daags na de oefening geeft studentenhuisvester SSHW toe dat er tijdens de voorbereidingen niet aan gedacht is dat het tentamenweek was. ‘Bij de Stichting Flat Overleg heeft ook niemand aan de bel getrokken. Maar we zullen er een volgende keer rekening mee houden’, aldus Tiffany Fuller van de SSHW.
De oefening was vooral belangrijk voor de brandweer. Zo bleek de bevelvoerder niet te weten waar op het complex de sleutelbuis zat, met daarin de sleutels om de afdelingsdeuren te openen. Brandweercommandant ir Jan Pieter Zijp: ‘We willen met deze oefening kijken wat nog beter kan, en onze mensen meer bekend maken met studentencomplexen. Maar in principe zijn dit bouwtechnisch goede voorzieningen en hebben we nauwelijks angst dat het ernstig uit de hand kan lopen.’
Over enige tijd wordt ook een oefening gehouden op de Dijkgraaf en op Droevendaal.
Op de afdeling waar de zogenaamde brand woedde zaten overigens geen batterijen meer in de rookmelders, terwijl deze gratis af te halen zijn bij de huismeester. / YdH