Nieuws - 29 april 2010

Tennisclub de Born-Zuid moet verhuizen

Gravelbanen maken plaats voor nieuwbouw. Financiële bijdrage voor extra kosten.

Tennisclub de Born-Zuid kan vanaf augustus niet meer terecht op de tennisbanen tussen het Rikilt en de sterflat aan de Bornsesteeg.
De gravelbanen van de tennisvereniging voor medewerkers van Wageningen UR maken plaats voor nieuwbouw voor het Facilitair bedrijf. Dit kreeg het bestuur van de tennisclub in januari van dit jaar te horen. Vanaf april 2011 kunnen de leden terecht op het Universitair Sportcentrum De Bongerd (USB).
Sinds de jaren zestig maken de leden en hun gezin gebruik van de gravelbanen op de voormalige vlasdorsvloeren van DLO.  De aanleg van de drie tennisbanen is toentertijd door de club en DLO samen bekostigd. 'De vereniging telt nu ongeveer 150 leden; sommige oprichters zijn nog steeds actief', vertelt Leonard Pricken, voorzitter van de Born-Zuid. 'We hopen nog tot augustus of september op de banen te tennissen. Pas als de eerste schop de grond in gaat moeten wij weg.'
'De verhuizing van de Born-Zuid naar het USB luidt het einde in van een tijdperk" zegt Ronald Uyleman, bestuurslid van de vereniging. 'Het gaat ons zeer aan het hart dat we weg moeten. Het is een unieke locatie in Wageningen. Tennissen terwijl je alleen de vogels hoort fluiten, dat is ontspannend.'
Clubleden zonder sportkaart krijgen straks een financiƫle bijdrage voor de extra kosten voor het gebruik van de USB-faciliteiten. De huidige bijdrage voor de tennisclub is vijfendertig euro.