Nieuws - 1 januari 1970

Telefooncontract Europees aanbesteed

De kans dat het afsluiten van het nieuwe telefooncontract van Wageningen UR opnieuw op een financieel debacle uitdraait, lijkt klein. Voor de nieuwe overeenkomst start eind dit jaar een Europese aanbestedingsprocedure. De leverancier staat daarmee niet, zoals een aantal jaren geleden het geval was, op voorhand vast.

Er is nog niet besloten of Wageningen UR net als studenten op SSHW-complexen via internet gaat bellen (VoIP). ,,Op zich wil ik graag het netwerk beter benutten. Maar mensen gaan ook steeds meer bellen met een mobiele telefoon. We willen niet uitgaan van wat technisch mogelijk is maar van wat gebruikers willen’’, aldus Richard Rhemrev, hoofd van de afdeling ICT van het facilitair bedrijf.
Eind van het jaar moeten de plannen klaar zijn voor Europese aanbesteding van het telefooncontract. ,,We hebben ooit een vreselijk contract gehad’’, geeft hij toe. ,,Dat is anderhalf jaar geleden opengebroken en de relatie met KPN is verbeterd. Maar nu houd ik open wie straks onze leverancier is.’’ Het huidige contract loopt in augustus 2005 af. | Y.d.H.