Organisatie - 14 september 2010

'Tegen Tartlétos kunnen we niet op'

Twee-na-laatste werden ze bij de Veluweloop, maar dat was bijzaak. Het Anne-van-den-Ban-Fonds-(ABF)team heeft afgelopen zaterdag 1800 euro bij elkaar gelopen.

Veluweloop_GA--20100911-ND7_2582.jpg
Zaterdag was de dertigste editie van de Veluweloop. De jaarlijkse estafette die van Wageningen naar de Posbank gaat en weer terug, ongeveer tachtig kilometer. Een opvallend team was het het ABF-team, met buitenlandse studenten, hoogleraren en de rector magnificus. Na zeven uur en tweeënvijftig minuten finishte Martin Kropff. Twee-na-laatste.

Trots
'We zijn heel trots op onze 82 e plaats, hebben we toch nog twee teams achter ons gelaten', vertelt een enthousiaste Arianne van Ballegooij, captain van het ABF-team. 'Maar tegen de atleten van Tartlétos kunnen we niet op.' Het ging Van Ballegooij ook niet om de prestatie. Ze wilde geld binnenhalen voor 'haar' fonds. Dat ondersteunt buitenlandse studenten bij hun studie in Wageningen.

Borg
Teams die deelnemen aan de Veluweloop krijgen hesjes waar ze vijftien euro borg voor moeten betalen. Die borg kunnen ze aan het eind van de dag doneren aan het goede doel. Van Ballegooij: 'Meer dan de helft van de teams heeft dat gedaan. Zo hebben we 645 euro binnengehaald.' Het ABF-team liep nog eens ruim 1100 euro aan persoonlijke sponsoring bij elkaar. 'We wilden eigenlijk meer binnenhalen, maar ik ben tevreden. Volgend jaar doen we zeker weer mee', aldus Van Ballegooij.

De ploeg Aeolus Running for Gold ging als eerste over de finish, in vijf uur en vier minuten. Twee uur en achtenveertig minuten sneller dan het ABF-team.