Student

Teams van Intel, Microsoft en Tencent richten autonome kas in

In drie van de vijf teams die in september een autonome kas gaan inrichten werken Wageningse studenten mee. Ze werden op 1 juni uit 14 internationale teams geselecteerd tijdens een 24-uurs hackathon. Ze gaan komkommers telen met behulp van kunstmatige intelligentie en zo min mogelijk water, energie en voeding.
Albert Sikkema

Beeld ©Shutterstock

Drie van de vijf geselecteerde teams die een autonome kas gaan inrichten, zijn verbonden aan internationale technologiebedrijven.

  • Het team Deep Greens bestaat uit informatie-experts van Intel en tuinbouwexperts van de National Autonomous University of Mexico.
  • Het team Sonoma bestaat uit informatie-experts van Microsoft Research en studenten van Wageningen en de University of Copenhagen.
  • En in het team iGrow zitten informatiespecialisten van Tencent, het ‘Google van China’, en tuinbouwonderzoekers van de Chinese Academy of Agricultural Sciences (CAAS).

De andere twee teams combineren eveneens informatietechnologie en tuinbouwkennis.

  • AiCU is een team van de toeleverende tuinbouwbedrijven Eurotiss, NXP Semiconductors, IGMPR Flowers, Parks & More en studenten uit Twente en Wageningen.
  • En het vijfde team, The Croperators, bestaat uit professionals van Delphy en AgroEnergy en studenten van Wageningen University en hogeschool InHolland.

Al met al zitten er dus Wageningse studenten in drie verschillende teams.

Skype

Tijdens de hackathon presenteerden 14 teams, met circa negentig deelnemers uit vijftien landen, hun plannen. Een deel van de teams was aanwezig in Bleiswijk, de anderen waren online verbonden met de selectiewedstrijd via Skype, telefoon en mail. Opvallend was dat de teams tijdens de bijeenkomst met elkaar gingen overleggen en ervaringen deelden, waardoor een informele en innovatieve sfeer ontstond, zegt organisator Silke Hemming van Wageningen Plant Research.

Alle teams moesten hun plannen – zowel hun wetenschappelijke als praktische aanpak – presenteren en konden punten verdienen voor zowel de aanpak als de samenstelling van het team. Ook konden de deelnemers hun bedrijfsaanpak simuleren met behulp van een klimaat- en gewasgroeimodel van WUR en daarmee een bepaalde winst maken. Daarvoor moesten de deelnemers de ideale setpoints voor temperatuur, hoeveelheid licht, CO2-concentratie, plantdichtheid en teeltperiode bepalen. Een jury onder leiding van WUR beoordeelde de plannen en resultaten.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.