Nieuws - 17 mei 2018

Team Ceres rent voor ALS-onderzoek: 5.280 euro opgehaald [update]

tekst:
Luuk Zegers

Afgelopen maandag 21 mei rende een team van Ceres mee tijdens de Lenteloop om geld op te halen voor ALS-onderzoek. Bij een oud-Cereslid is de ziekte geconstateerd.

Team Burlenburgh bij een eerdere editie van de ALS Lenteloop © Ceres

Het is niet de eerste keer dat Ceres-leden zich inzetten voor ALS: aan de eerste twee edities van de Lenteloop in Bilthoven deed Team Burlenburgh al mee, vernoemd naar een van de oudste Ceres-huizen. ‘Zij deden mee nadat er ALS was geconstateerd bij een oud-huisgenoot. Team Burlenburgh heeft ons geïnspireerd om dit jaar als vereniging mee te doen’, aldus Ceres-president Oscar Versteeg.

Team Ceres begon klein (‘het huidige en het vorige bestuur’) maar groeide snel toen de sportcommissie en goede-doelencommissie zich aansloten. Inmiddels bestaat Team Ceres uit 36 renners die samen goed zijn voor 228 donateurs.

Met nog een paar dagen te gaan staat de teller op 4.266 euro en is het drievoudige van het originele doel van 1.500 euro in zicht. Versteeg: ‘Hier zie je echt de kracht van zo’n vereniging. Alle leden schakelen hun eigen achterban in om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.’

Versteeg zelf rent maandag ook mee. ‘De 10 kilometer. Ik heb niet echt getraind, dus ik zal het op karakter moeten doen.’ Zin heeft hij wel. ‘We gaan er een mooie dag van maken voor het goede doel.’

Doneren kan hier.

Update 22 mei: Team Ceres heeft in totaal 5.280 euro opgehaald voor ALS-onderzoek. Het team van de Burlenburgh zamelde 2.110 euro in. De totale opbrengst van de Lenteloop is 171.702 euro.

Team Ceres bij de Lenteloop © Ceres

Lees meer