Student - 26 oktober 2015

tekst:
Linda van der Nat
2

Wie is de beste Wageningse docent van 2016? Vanaf vandaag kunnen tweede- en ouderejaars studenten stemmen op hun favoriete docent. De winnaar wordt dit jaar voor het eerst bekend gemaakt tijdens de Dies Natalis in maart, in plaats van tijdens de nieuwjaarsborrel van de studentenraad.

Het Universiteitsfonds Wageningen is verheugd met de nieuwe plek voor de prijsuitreiking, laat Daniëlle Grashuis weten. ‘De Dies is een feestelijk evenement, met veel genodigden van binnen en buiten de universiteit’, legt ze uit. ‘Wageningen hecht veel waarde aan goed docentschap en dat stralen we nu ook uit. Dit podium geeft de Teacher of the Year Award meer cachet en de docenten de aandacht die ze verdienen.’

De verplaatsing is in goed overleg met de studentenraad gegaan, benadrukt Grashuis. ‘De studenten vonden het jammer, maar ze begrepen ook dat de prijs een groter podium verdient.’ Grashuis hoopt wel dat de studenten in grote getalen naar de Dies zullen komen, want ‘het is toch een prijs die namens de studenten wordt uitgereikt’. ‘Gelukkig wordt de Dies dit jaar in Orion gevierd, dat maakt het voor studenten gemakkelijker om langs te komen.’

De digitale stembussen blijven tot en met 6 november geopend. Tot die tijd kunnen studenten stemmen op de docent die wat hun betreft bij de top van Wageningen hoort. Na die tijd bepaalt een studentenjury wie de vijf beste docenten zijn, en wie de winnaar is.

Om te laten zien wat het voor de winnende docenten heeft betekent om de prijs te winnen, heeft het Universiteitsfonds oud-Teachers of the Year gevraagd naar hun leven ná de prijs. Zo vertelt Noëlle Aarts, persoonlijk hoogleraar Strategische communicatie, hoe trots ze was de prijs in 2015 te winnen.

Wil je ook Dolf Weijers (2013) en Huub Savelkoul (2014) zien, klik dan hier.

Lees ook:

Re:acties 2

• Daniëlle Grashuis

Het klopt inderdaad dat op deze lijst niet alle docenten staan. Er wordt op basis van de beoordelingen uit Evasys een lijst samengesteld van maximaal 250 verkiesbare docenten.

• Groeidiamantje

Het schijnt dat niet alle docenten op de lijst staan. Sommigen zijn misschien geweldig, maar kunnen zo niet worden genomineerd.

• Andere Haarwegbewoner

Inderdaad, dat verbaasde mij ook. Weet iemand daar de reden van?