Nieuws - 25 februari 2016

Teacher Award toch niet tijdens Dies

tekst:
Linda van der Nat

De uitreiking van de Teacher of the Year Award zal dit jaar plaatsvinden tijdens de verdeling van de onderwijsbonussen in april. De prijsuitreiking past toch niet in het programma van de Dies Natalis, zoals eerder de gepland was.

Foto: In 2012 ontving Frits Claassen de Teacher of the Year Award

De Dies heeft zijn eigen prijsuitreiking en er bleek te weinig tijd in het programma om nog een prijs toe te voegen, aldus Daniëlle Grashuis van het Universiteitsfonds Wageningen. ‘Jammer, maar begrijpelijk. We denken echter dat we met de uitreiking van de onderwijsbonussen ook een mooi moment hebben gevonden voor de Teacher of the Year Award.’

Volgens Grashuis passen de twee goed bij elkaar. Bovendien is de uitreiking van de bonussen ‘ook een feestelijk moment’, denkt Grashuis. De uitreiking vindt plaats op donderdag 21 april tijdens de lunchpauze, in Impulse.

De studentenraad is niet blij met de gang van zaken, laat studentenraadslid Bram Kerssemakers weten. ‘Oorspronkelijk was de afspraak dat de Teacher of the Year Award op de Dies uitgereikt zou worden. De raad van bestuur heeft zich niet aan die afspraak gehouden door de uitreiking zomaar te verplaatsen en daarover minimaal te communiceren. Dat is een pijnpunt voor ons, want de verplaatsing lag al enigszins gevoelig. Voorheen gebeurde de uitreiking tijdens onze nieuwjaarsborrel. Die organisatie hebben we uit handen gegeven. Het is dan heel belangrijk dat de raad van bestuur ons het vertrouwen geeft dat er goed mee wordt omgegaan.’

De uitreiking is straks in een onderwijsvrije week. Grashuis hoopt daarom dat veel studenten en docenten naar de ceremonie zullen komen. Volgens Kerssemakers wordt het juist een uitdaging om er veel studenten heen te krijgen, omdat de uitreiking van de onderwijsbonussen een evenement is waar studenten nauwelijks op afkomen.