Student - 26 mei 2011

Té veel

Van bier drinken krijg je geen bierbuik. Wetenschappelijk gezien tenminste. Dat is de uitkomst van een Deense literatuurstudie in opdracht van het Kennisinstituut Bier van voedingsprof Frans Kok. De Denen vonden niks. Nou ja, bijna niks. Alleen bij meer dan zestien glazen in de week is er mogelijk enig verband. Tsja, té is altijd slecht. Meer onderzoek is nodig, heet dat dan. Maar niet té veel natuurlijk.

27Ultra-bier.jpg
Hark
Ook een watje? Gooi het eens over een andere boeg. Bot gedrag loont namelijk. Macht corrumpeert, maar andersom gaat het kennelijk ook op. Hebben onderzoekers van de UvA ontdekt. Wie de regels aan zijn laars klapt, zal wel machtig zijn. Benen op tafel dus, as op de vloer, voordringen en een grote mond. Veel succes!
Meeltje
De juiste toon raken in een mailtje aan een prof is niet makkelijk. In het Erasmus Magazine staan voorbeelden van mailtjes die universitaire studenten zoal sturen: 'Wilde u vragen van waar ik precies me theory en emperische argumenten haal want ik kan nooit wat vinden op internet of in het boek of mischien zoek ik verkeerd...' Waarna de student een concessie doet: 'Je mag me ook bellen op 06-------- jij bent sgatje'.
Morbolide
Jaarlijks vallen er miljarden verkeersslachtoffers in Nederland. Ja echt. Vooral insecten zijn de dupe. Op splashteller.nl kun je nu laten weten hoeveel vliegende vrienden je met je ritje hebt omgebracht. Dat levert nuttige informatie op over insectendichtheid en variatie. Kortom: meewerken aan de wetenschap vanuit het comfort van je eigen bolide.