Organisatie - 1 januari 1970

Tartlétos viert dertig jaar atletiek

Het is deze week dertig jaar geleden dat de studentenatletiekvereniging Tartlétos werd opgericht. De belangstelling voor de lustrumactiviteiten was zo groot dat voor de borrel de stamkroeg van de atleten, De Vlaamsche Reus, verruild moest worden voor een grotere locatie.

Tartlétos is opgericht omdat atleten bij de burgervereniging Pallas ’67 destijds geen wedstrijden konden lopen, omdat deze geen lid was van de atletiekbond. Om wedstrijden te kunnen lopen werden studenten lid van clubs in Arnhem en Rhenen. Op 11 november 1974 was de oprichting van een Wageningse studentenatletiekvereniging een feit. In de jaren tachtig had Tartlétos 140 leden. Nu is dat, mede door de dalende studentenaantallen, gehalveerd tot ongeveer zeventig.
Over samengaan met de burgervereniging is wel eens gesproken. ‘Maar alleen met studenten geeft toch een eigen sfeer’, aldus ir Jeroen Engelhart van de lustrumcommissie.
Het lustrumfeest op vrijdag 5 en zaterdag 6 november bestond uit een wijnproefavond, een yogaworkshop, een speurtocht en een feest op studentenvereniging KSV. Er kwamen 165 mensen op af. / YdH