Student - 13 september 2011

Tarlétos derde op warme Veluweloop

Een derde plek, meer zat er zaterdag niet in voor de atleten van Tartlétos bij de Veluweloop. Ze waren wel het snelste studententeam.

GroteFoto-8JEBDQNU.jpg
De omstandigheden waren verre van ideaal bij de estafetteloop van tachtig kilometer over de Veluwe, met start en finish in Wageningen. Het was zaterdag 10 september benauwd warm en door de regen van voorgaande dagen waren veel paden modderig. Door allerlei wegwerkzaamheden moest de organisatie dit jaar ook alles uit de kast halen om een goede route te vinden voor lopers en hun volgers. Op etappe zeven, van de Emma-Piramide op de Posbank naar Valkenhuizen, leverde dat een zigzagroute op, waardoor enkele lopers in hun vermoeidheid de fout ingingen. 'Dat was jammer, maar heeft de uitslag niet beïnvloed', meldt Rik Hoevers van de organisatie.
Team Aeolus, met oud-studenten uit Enschede, ging er wederom met de beker vandoor. Op iets meer dan drie minuten finishten de atleten van studentenatletiekvereniging Tartlétos als derde, met een totaaltijd van vijf uur en ruim elf minuten. VHL-student Nout Jansen liep als enige Tartleet de snelste tijd op een etappe. Hekkensluiter bij de studententeams was studentenvereniging SSR-W. Zij hadden bijna acht uur nodig voor de twaalf etappes.
Er deden bij deze 31 e editie iets minder teams mee dan voorgaande jaren, 77 in totaal. 'Door ziekte en blessures kregen we op het laatste moment enkele afzeggingen', aldus Hoevers.