Nieuws - 29 augustus 2016

'SymbioSUM' wil prikkelen met biobased economy

tekst:
Annie Berendsen

Vandaag vond het eerste SymbioSUM plaats in het Oriongebouw. Het evenement wilde met lezingen, workshops en een denktank studenten stimuleren na te denken over biobased economy.

Foto: Studenten discussiëren met professionals over biobased economy (Sven Menschel)

Het evenement werd georganiseerd door studentenorganisatie IBBESS. Zij willen studenten en professionals verbinden over Biobased economy, waarbij de industrie geen fossiele maar biologische grondstoffen gebruikt.

Het eerste SymbioSUM trok zo’n zeventig studenten die onder meer colleges en workshops volgden. De hele dag hing er een gedreven en enthousiaste sfeer. Zo kregen bedrijven die zich met een stand presenteerden in the Spot veel kritische vragen, en ontstonden fanatieke discussies. Dit tot tevredenheid van organisator IBBESS die zowel studenten als professionals wilde uitdagen.

Stuttgart
Deelnemers blijken soms van ver gekomen. Zo ook Lina Mayorga. Zij komt zelf uit Colombia en volgt in Stuttgart een master Bioeconomy. Volgens Lina ‘is het een ontzettend interessante dag met de variatie aan activiteiten die aangeboden wordt. De organisatie is goed en voor ons studenten opent het deuren naar de industrie’. Niet alleen wordt de dag inhoudelijk goed beoordeeld, IBBESS wil ook een conferentie bieden die betaalbaar is voor studenten.

Fons Janssen, een van de organisatoren, is blij met de bereikte interactie tussen professionals en studenten: ‘We hebben hier een innovatief concept gecreëerd door een conferentie te combineren met workshops en een denktank.’