Nieuws - 12 mei 2016

Subway komt naar de campus

tekst:
Roelof Kleis

De Subway komt er aan. De broodjeszaak met een vestiging in het centrum van Wageningen is de fastfoodzaak die in Campus Plaza komt.

De komst van een fastfoodzaak naar de campus werd een tijdje geleden al aangekondigd door vastgoedontwikkelaar Ten Brinke. Dat riep gemengde reacties op onder studenten en medewerkers. Die reacties waren gebaseerd op het beeld van een McDonalds of KFC. ‘Maar dat zijn wij zeker niet’, laat een woordvoerder van de Subway in het centrum weten.

‘Wij verkopen broodjes. Wij vallen formeel in de categorie fastfood omdat de klant snel geholpen wordt. Binnen twee minuten moet de klant met een broodje de deur uit kunnen lopen, is ons devies. Maar wij verkopen dus geen friet of snacks. Het snelle zit ‘m in de dienstverlening.’  De nieuwe Subway mikt erop in september van start te kunnen op de campus. Het aanbod zal hetzelfde zijn als in alle Subway-vestigingen.  

Subway is een in internationale franchise-keten met de basis in Amerika. De keten telt wereldwijd ruim 44.000 zaken, waarvan ruim 4500 in Europa. In ons land werd in 2000 de eerste Subway in Eindhoven geopend. Inmiddels zijn er (peildatum september vorig jaar) 171 zaken in ons land. Wageningen telt er dus na de zomer twee.

In Campus Plaza komen op gebied van eten en drinken ook nog een internationale bakker, een restaurant in pastagerechten, een groentezaak, een studentensupermarkt en een cultureel café. De namen die daarbij horen zijn nog niet bekend.