Student - 24 januari 2008

Studium Generale, voor een ruimere blik

Enkele studenten kijken verbaasd naar het podium in Forum, anderen tikken mee op het jazzy ritme van studentenorkest de Ontzetting. De aanleiding voor het optreden op dinsdag 22 januari is niet alle aanwezigen duidelijk. Navraag leert dat Studium Generale Wageningen dertig jaar is geworden, en om die reden een postertentoonstelling opent.

De jubileumtentoonstelling van Studium Generale in Forum.
SG Wageningen is opgericht om studenten bekend te maken met verschillende vakgebieden anders dan hun eigen. Op deze manier zouden ze beter in staat zijn om zich te mengen in het maatschappelijke debat. Bij een groot deel van de studenten die rond het podium staan doet de naam Studium Generale echter geen belletje rinkelen.
Wiebe Aans, medewerker bij SG: ‘We hebben inderdaad een bekendheidsprobleem. We zouden graag meer studenten zien op activiteiten, want het is niet zo dat ze ons aanbod niet interessant vinden. Vaak hebben ze er gewoon geen weet van. Een van de manieren waarop we studenten attent willen maken op ons bestaan is door onze activiteiten meer op Forum te richten. Daarom organiseren we onze expositie ook hier.’
Volgens universiteitshoogleraar Rudy Rabbinge, die het openingswoord verzorgt, moet SG duidelijker zichtbaar worden in Wageningen. ‘Meer dan ooit is het nodig dat onze studenten zich breder oriënteren dan alleen binnen hun eigen vakgebied. SG zou hier absoluut een grotere rol in moeten spelen.’
De tentoonstelling met de mooiste posters uit de jonge geschiedenis van SG Wageningen, is tot 15 februari te zien in Forum. Het programma van SG is te vinden op www.wau.nl/sg.