Organisatie - 1 januari 1970

Studium Generale komt in studiegids

Als het aan rector prof. Bert Speelman ligt gaat Studium Generale (SG) een vak Duurzaamheid geven en examineren in de programma's van de Wageningse opleidingen.

,,Ook voor wat minder harde componenten moet plaats zijn in de opleiding van Wageningse ingenieurs'', zei Speelman eind vorige jaar tegen de Studentenraad. De rector zei SG gevraagd te hebben een vak op te zetten, waarin duurzaamheid behandeld wordt aan de hand van de drie p's van people, planet en profit. Hij wil dat SG het vak zelf gaat examineren, omdat het volgens hem anders toch maar leidt tot geruzie tussen de vakgroepen. Studium Generale zal dan ook een vakgroepcode krijgen en in de studiegids verschijnen. Speelman gaat in het in het voorjaar van 2004 een officieel voorstel indienen bij de Studentenraad.
,,Geestelijk zijn we er klaar voor, nu moeten we het nog uitwerken'', reageert het hoofd van SG, dr Rob van Haarlem. Volgens Van Haarlem heeft SG al veel kennis over duurzaamheid in huis, en zal het organiseren en examineren van dit vak geen problemen opleveren. Van Haarlem wil het vak gaan geven in nauwe samenwerking met mensen van binnen en buiten de universiteit. ,,Het is een kwestie van teamteaching.'' Daar ligt volgens Van Haarlem ook het voordeel van SG. |
G.v.H.