Student - 1 februari 2016

Studeren met beurs Topsector Water

Brenda Brouwer krijgt twee jaar lang een studiebeurs van de Topsector Water. In ruil daarvoor is de masterstudente Internationaal Land- en Waterbeheer tijdens haar opleiding waterambassadeur.

Brenda Brouwer ontvangt studiebeurs Topsector Water

Wat het ambassadeurschap precies inhoudt, blijkt de komende weken. In ieder geval gaat Brenda de komende twee jaar middelbare scholieren enthousiast maken voor een water gerelateerde opleiding. ‘Ik wil me ook inzetten voor betere kansen voor Wageningse studenten in de waterwereld’, vertelt ze. ‘Er zijn veel activiteiten in de watersector, maar het is lastig als student om hier naartoe te gaan. Ik wil dat toegankelijker maken, zodat we deel kunnen zijn van het waternetwerk.’

Brenda ontving de beurs en ambassadeurstitel op dinsdag 26 januari uit handen van Roald Lapperre, directeur algemeen waterbeleid & veiligheid van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Dit was tijdens een bijeenkomst van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Samen met drie andere studenten uit Wageningen gaf Brenda een pitch. Een vakjury koos haar als ambassadeur. ‘Mijn netwerk en contacten op de universiteit en de ervaring die ik heb via mijn werk bij Edukans waren ook in mijn voordeel’, denkt Brenda. Het is voor het eerst dat een Wageningse student zo’n beurs krijgt. In totaal zijn er nog zestien andere studenten van universitaire en HBO opleidingen benoemd tot ambassadeur van de Topsector Water.