Nieuws - 11 augustus 2015

Studentenverenigingen anticiperen op groei

tekst:
Koen Guiking

Cantil, de sociëteit van KSV Franciscus, is de afgelopen maanden verbouwd om ruimte te bieden aan meer leden en feestbezoekers. De zaal op de begane grond is ruim twee keer zo groot geworden.

Foto: Afgelopen maanden werd de sociëteit van KSV Franciscus verbouwd

Voor uitbreiding van de zaal op de begane grond is een groot deel van de ruimte afgesnoept van de keuken. ‘De vijftig jaar oude keuken was oorspronkelijk gebouwd om als open mensa te functioneren. Omdat de subsidie daarvoor is ingetrokken kunnen we met een veel compactere keuken toe’, verklaart praeses Matthijs Verburg.

De lakmoesproef in de nieuwe zaal is op vrijdag 14 augustus tijdens de AID. Rapper Ronnie Flex treedt dan op. ‘Normaal staat de hoofd-act tijdens open feesten in de kroegzaal op de eerste verdieping. Nu is het beneden zo groot dat het optreden daar is.’

Verbouwing van de sociëteit van Ceres

Ook de andere studentenverenigingen treffen maatregelen om meer leden en feestgangers te kunnen accommoderen. Ceres heeft vorig jaar de vloer van de sociëteit vervangen (zie foto), twee zalen samengevoegd en een ronde bar geplaatst. ‘Daardoor is er veel meer ruimte aan de bar, zonder dat er aan zaalruimte is ingeboet’, vertelt de nieuwe president Jeffrey van den Born.

SSR-W verwacht voorlopig niet uit het pand te groeien, maar heeft het afgelopen jaar wel de tuin op de schop gedaan, vertelt voorzitter Jorrit Timmers. 'De buitenbar is vernieuwd en het terras er omheen uitgebreid.'