Wetenschap - 1 februari 2001

Studentensite WESP van start, maar nog niet af

Een house party op Unitas begeleidde de feestelijke opening van Wageningen Electronic Student Plaza (WESP) op woensdag 24 januari. "Het feest was leuker dan de site zelf," aldus projectleider student Marvin Stapper.

WESP (wesp.wau.nl) is een virtual community voor Wageningse studenten. Alle informatie van de universiteit, zoals het roosterboekje, examencijfers en het bulletinboard moeten op de site komt te staan. Daarnaast kunnen studenten met elkaar e-mailen, chatten en discussi?ren. In de toekomst kunnen leden van de community een eigen gebiedje binnen de site gaan beheren.

Stapper: "Ik wilde een centrale plek op internet maken, waar de Wageningse student alles kan. Technisch gezien werkt alles nu, maar het valt tegen om inhoud aan de site te geven."

Het WESP-team kreeg van Wageningen UR en Kennis uit het stopcontact (KUS) een ton om de virtual community te realiseren. "Voor het materiaal en het installeren van de software waren we al 50.000 gulden kwijt. Dat is weinig, omdat we Delftse studenten hebben ingehuurd." Als de site af is zal een het team studenten via een informatieavond inwijden in het gebruik van WESP.| S.L.