Wetenschap - 17 januari 2002

Studentenraad houdt cabareteske internationale nieuwjaarsborrel

De studentenraad koos dit jaar voor een Engelstalige nieuwjaarsborrel met een stand-up comedian. De manier waarop Bob MacLaren op 15 januari de Nederlanders op de korrel nam, was heel herkenbaar voor de MSc-studenten.

Rector magnificus prof. Bert Speelman opende de avond met een videoboodschap. Niet alleen zijn Engelse uitspraak kwam later op de avond terug. Ir Habing van de studentenraad memoreerde in zijn speech ook enkele woorden van de rector. "Wageningse studenten houden van problemen, want ze houden ervan deze op te lossen. Dit gebeurt niet topdown, maar interactief."

Het hoofdprogramma werd verzorgd door de stand-up comedian Bob MacLaren, bekend van de Comedy Factory en van Comedy Explosion. De drugs, het homohuwelijk en de euthanasiewet, MacLaren liet deze oer-Hollandse onderwerpen niet onbesproken. Ook kwamen onderwerpen uit zijn thuisland, Nieuw-Zeeland, aan de orde. "De kiwi is een vogel die niet kan vliegen en nog blind is ook. Deze vogel is ons nationale symbool." | M.Hk

Met een Engelse videoboodschap opent rector magnificus prof. Bert Speelman de nieuwjaarsborrel van de studentenraad.

Foto G.A.