Organisatie - 5 september 2012

Studentenprotest tegen uitlatingen Dijkhuizen

Een groep studenten houdt vanmiddag een demonstratie uit onvrede over het pleidooi dat universiteitsbestuurder Aalt Dijkhuizen heeft gehouden voor intensieve landbouw. De studenten zijn het niet eens met de manier waarop Dijkhuizen de universiteit vertegenwoordigt.

poster_WTF_Aalt.jpg
In dagblad Trouw liet Aalt Dijkhuizen maandag optekenen dat intensieve veehouderij volgens hem nodig is om wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedseltekort en klimaatverandering aan te pakken.

Volgens de studenten zijn er andere oplossingen mogelijk, die meer aandacht hebben voor dierenwelzijn en volksgezondheid. Op hun Facebookpagina 'WTF Aalt?!' roepen zij studenten op om half een deel te nemen aan het protest in het Forum. Zo'n 25 studenten hebben inmiddels aangegeven erbij te zullen zijn. Ook is er op de pagina een levendige discussie losgebarsten over de uitlatingen van Dijkhuizen.

De studenten hebben het universiteitsbestuur uitgenodigd met hen in gesprek te gaan tijdens de demonstratie. Afhankelijk van de setting zal Aalt Dijkhuizen op deze uitnodiging ingaan, laat communicatiechef Marc Lamers desgevraagd weten.