Nieuws - 7 december 2010

Studentenprotest op Wageningse markt

Studenten in Wageningen demonstreren vrijdag rond lunchtijd tegen de kabinetsplannen. De WSO en de Studentenraad verwachten honderden demonstranten.

25-WSO-protest-007.jpg
Protesterende studenten krijgen in Wageningen warme chocolademelk. 'Het ministerie laat studenten in de kou staan', zegt studentenvakbond WSO, 'maar wij niet.'
De WSO organiseert de demontratie samen met de Studentenraad en hoopt op een opkomst van minimaal vijfhonderd studenten. Via Facebook lieten tot nu toe al zo'n tweehonderd mensen weten dat ze zullen komen.
De actie vindt plaats op de Markt. Over het programma is nog niets bekend, ook niet of het bestuur van de Wageningse universiteit er bij zal zijn.
Elders
In Amsterdam verwacht studentenunie ASVA zo'n 4000 studenten op de Dam. 'Als we op een borrel komen, merken we dat het enorm leeft onder studenten', zegt ASVA-voorzitter Lodewijk Berkhout. Bij het Amsterdamse protest komen Tweede Kamerleden spreken en treedt driemansbandje Goeiemiddag op met een protestlied.
In Utrecht wordt vrijdag een ‘lawaaidemonstratie' gehouden op de Uithof. Ook in Nijmegen gaan studenten de straat op. De Nijmeegse studentenbond Akku verwacht tussen de vijfhonderd en duizend studenten.
In januari volgen er landelijke acties. / AB, HOP