Nieuws - 31 december 2018

Studentenprestaties in 2018, deel 3. Persoonlijk succes (en een pooltafel)

tekst:
Luuk Zegers

Het einde van het jaar is in zicht: hoog tijd voor een terugblik. In een driedelige serie kijken we nog één keer naar de mooiste studentenprestaties van 2018. Vandaag in deel 3: persoonlijke successen van ondernemende studenten.

© Helena Ligthert

Schrijfdebuut maken als eerstejaars student

Geert van Zandbrink, inmiddels tweedejaars bachelorstudent Economie en Beleid, schreef een boek over de oorsprong van Nederlandse woorden in het Grieks en Latijn. Zodra hij in zijn eerste jaar genoeg punten had gehaald om over te mogen naar jaar twee, liet hij een aantal vakken vallen om zich volledig op zijn schrijfdebuut te storten. ‘Ik voel me daar niet schuldig over', vertelde hij Resource, want 'het is niet erg om wat vakken te laten schieten voor iets wat je heel leuk vindt. Er zijn genoeg studenten die ook maar 42 punten hebben gehaald en de rest van de tijd niet iets nuttigs hebben gedaan.' Inmiddels is Van Zandbrink weer volop bezig met studeren, én is hij aan de slag als blogger bij Resource.


WUR-student is student-ondernemer van 2018

Fabian Lindner werd door de Entrepreneurs Organization (EO) uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar. De Italiaan is masterstudent Management, Economics and Consumer Studies en werkt in StartHub aan Zzinga; zijn moderne, frisse variant op een van de oudste alcoholische dranken in de wereld: honingwijn.

© Roelof Kleis
© Roelof Kleis

Als winnaar mag hij in 2019 naar Macao in China afrijzen, om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap. Zijn drankje is onder andere te proeven in Café Loburg en te koop bij wijnhandel Woudenberg.


Geen pooltafel op de uni? Dan gaan we er een regelen

Ook kleine successen mogen gevierd. WUR-studenten Monica van Leeuwen en Caroline Majoor raakten tijdens hun uitwisseling in Engeland zo verslingerd aan pool, dat ze besloten om een pooltafel op de campus neer te zetten. Mag dat zomaar? Ja, na overleg met het Facilitair Bedrijf mochten ze er eentje plaatsen in The Spot.