Nieuws - 28 december 2018

Studentenprestaties in 2018, deel 2. Een sportief jaar

tekst:
Luuk Zegers

Het einde van het jaar is in zicht: hoog tijd voor een terugblik. In een driedelige serie kijken we nog één keer naar de mooiste studentenprestaties van 2018. Vandaag in deel 2: sportprestaties.

© Helena Ligthert

Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK)

Wegens het honderjarig bestaan van de universiteit werd het GNSK dit jaar in Wageningen georganiseerd. Met drie debuutsporten (turnen, Olympisch gewichtheffen, sprint-triatlon) en een goede sfeer was het toernooi een succes. Daarnaast eindigden WUR's studentensporters op een prachtige tweede plaats in het eindklassement, en was er onder andere invididueel succes voor Julie von Gruenigen op de triatlon.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Studenten nemen de Veluweloop over

Student Bos- en Natuurbeheer Koen Jansen, 800-meterloper van Tartlétos en Veluweloopveteraan, nam de organisatie van de Veluweloop 2018 op zich. Doel: de klassieke estafette uit het slop trekken en weer populair maken bij studenten. Met succes, want er deden dit jaar twee keer zoveel studenten mee als in het jaar ervoor.


WK roeien in Shanghai

Julian Bakker en Tijmen van Rietbergen met hun gouden medailles in Coimbra © Helen Harmsen
Julian Bakker en Tijmen van Rietbergen met hun gouden medailles in Coimbra © Helen Harmsen

De roeiers van Argo hebben ook een mooi 2018 achter de rug. Terwijl de meeste WUR-studenten lekker zomervakantie aan het vieren waren, trainden een paar roeiers door voor het studenten-WK roeien in Shanghai. Uiteindelijk werden Argonauten Tijmen van Rietbergen en Arlette de Vegt respectievelijk derde en vijfde op verschillende onderdelen. In juli won Van Rietbergen ook al goud op het studenten-EK in Coimbra, Portugal. Dat deed hij samen met Julian Bakker.


Survivalrunclub Woest

Eind 2018 verscheen er een spectaculaire nieuwkomer in het Wageningse sportaanbod. Bij survivalrunclub Woest kunnen geïnteresseerden een gloednieuwe hindernisbaan afleggen. Verder wordt er tijdens de trainingen 'intensief buitengespeeld'. Volgens kersverse penningmeester Roos van de Logt lijkt survivalrun haast gemaakt voor Wageningers. 'Het is een echte buitensport. Je loopt door het bos en door de velden en komt onderweg allerlei hindernissen tegen, vaak met touwklimmen, maar soms moet je ook boogschieten of kajakken. Tel daar de elementen bij op: sneeuw, regen, storm. Tenzij het code rood is, gaat de run altijd door. Je moet niet bang zijn om vies te worden.’