Nieuws - 8 februari 2012

Studentenorkest Ontzetting naar China

Studentenorkest de Ontzetting gaat eind dit jaar op tournee in China. Het harmonieorkest gaat vijf concerten geven in de buurt van Shanghai. Als alle zalen uitverkocht zijn, kunnen meer dan 10.000 Chinezen genieten van de muziek die het Wageningse orkest.

foto_ontzetting.jpg
'Het is helemaal zeker dat het doorgaat', mailt vicevoorzitter Mieke de Haan. 'Op 26 december vertrekken we en 5 januari komen we weer terug.' De Ontzetting verwacht met 50 man af te reizen. Het programma is een mengelmoes van genres. Van filmmuziek tot licht klassiek, maar ook Chinese stukken.

'We zijn benaderd door een organisatie die tournees naar China organiseert, zij regelen en bekostigen alles in China', aldus Mieke. De organisatie, S&L Cultural Exchange Holland,  gaat voor grote zalen waar zo'n 3000 mensen in kunnen. De studenten hoeven alleen hun reiskosten te betalen. Het orkest wil ook een bezoek brengen aan Nanjing University, dat samenwerkt met Wageningen.

Wil je ook mee naar China? Op 15 en 22 maart houdt de Ontzetting open repetities. Kijk voor meer info op www.ontzetting.wur.nl.