Student - 27 september 2007

Studentenjongetjes

1356_nieuws.jpg
In de vierde van de middelbare school kreeg ik een nieuwe hobby: jongens. Opeens waren ze overal en opeens waren ze ook allemaal leuk. Mijn hobby ontwikkelde zich snel, van een beetje kijken en opmerken dat niet alle beginnende snorretjes op pindakaasrestjes lijken, tot zoenen in het fietsenhok. Samen met mijn vriendinnen bedacht ik het profiel van de perfecte man. Hij was knap (wat toen nog hetzelfde was als veel gel gebruiken), grappig, en hij was student. Studenten waren namelijk ouder, woonden niet meer bij hun ouders, konden je meenemen naar feestjes waar je een studentenpas voor nodig had en hadden échte baardgroei. Kortom, ze waren cool.
Nu ik zelf student ben, zie ik studentenjongens elke dag van dichtbij. Vroeger leek me dat het walhalla, maar nu weet ik het niet meer zo zeker. Er beginnen me toch wat dingen op te vallen aan de mannetjesstudent. Niet zo positieve dingen.
Ik ben er bijvoorbeeld achtergekomen dat studeren niet hetzelfde is als zelfstandigheid. Het zijn vooral de studentenjongetjes, en niet de meisjes, die op vrijdagmiddag met een enorme tas in de bus zitten. Aan de lucht in de bus is af te leiden dat het om vuile was gaat.
Ook weet ik nu dat een studentenpas wel toegang geeft tot méér feestjes, maar niet per se tot betere feestjes. Vaak plakken studentenjongetjes op die feestjes aan de bar en zuipen ze meer dan hun lief is om hun onzekerheid te vergeten over hun intelligentie en aantrekkelijkheid. Na een tijdje zijn ze hun onzekerheid soms zo erg vergeten dat ze verhalen vertellen over hun seksuele presentaties (zelfs als die bedroevend zijn) en poep en plas. De volgende ochtend zitten ze weer naast je in de collegebank, en hoe perfect hun baardgroei ook is, de stank die dan uit hun poriën sijpelt vergeet je nooit meer.
Genoeg redenen om mijn twijfels te hebben over de aantrekkelijkheid van de mannetjesstudent. En toch, als ik in een saai college zit en door het raam de fietsenhokken kan zien, kan ik wel juichen. Ik heb zin om al mijn oude schoolvriendinnetjes te bellen en te vertellen dat ik ze heb gevonden, de perfecte mannen.