Student - 2 juli 2010

Studentenhuis moet wijken voor uitbreiding campus

De bewoners van het strookje land tussen de campus en sportcentrum de Bongerd moeten hun biezen pakken. Wageningen UR wil dat er in 2013 kan worden gebouwd.

Studentenhuis Gryllus ligt aan een zandweggetje op de campus.
‘We wisten al dat de grond zou worden verkocht, maar wat er met ons zou gebeuren was nog onduidelijk,' zegt Evelien Kooij, bewoonster van huize Gryllus. Huize Gryllus ligt op de strook tussen de campus en de Bongerd. Dat land is nu verkocht aan het facilitair bedrijf met de belofte dat het in 2013 vrij van gebruik is. In Huize Gryllus wonen negen studenten en er wonen nog drie studenten in een ander huis. De andere bewoners van het stuk land, de vader van de grondeigenaar en een gezin aan de kant van de Bornsesteeg, zijn inmiddels al vertrokken.
Onderhandelen
Wanneer de studenten moeten vertrekken is nog onbekend. Evelien: ‘We zitten nu nog in de onderhandelingsfase. We weten dat we sterk staan als huurders dus we hoeven niet weg. Maar we maken er geen vrienden mee als we onze kont tegen de krib gooien. Het is gewoon jammer dat we hier weg moeten, we hadden hier zo veel vrijheid.'
Over de bestemming van het gebied is nog onduidelijkheid. Onder meer komt er een vestiging van Campina aan de kant van de Mansholtlaan. Ook de bouw van Orion ligt vast, de rest moet nog worden ingevuld. Ad van der Have van het facilitair bedrijf van Wageningen UR zegt: ‘Het is een strategische aankoop. In het structuurplan is de grond aangeduid voor kennisintensieve bedrijven die gelieerd zijn aan de universiteit. In samenwerking met de gemeente wordt dat later nog verder ingedeeld.