Student - 10 april 2008

Studentenhuis haalt achttien keer de media

Het Wageningse studentenhuis Central staat in de finale van de verkiezing van Studentenhuis van het jaar 2008, georganiseerd door Berentzen Apfelkorn. ‘We zijn zelfs eerste geworden in de tweede ronde’, vertelt bewoner Jochiem Hendriksen enthousiast.

Het Cereshuis rekende overtuigend af met zijn 24 tegenstanders. Central sprokkelde maar liefst 47 punten bij elkaar door in tijdschriften, radio en tv te verschijnen; per keer leverde dat tussen de 1 en 7 punten op. ‘Afgelopen zaterdag zijn we al vroeg naar de studio van De Wereld Draait Door in Amsterdam vertrokken. We waren niet het enige studentenhuis. Maar het lukte ons gelukkig om onze Berentzenappel op de tafel van het programma te krijgen. Dit leverde veel punten op omdat het een landelijk medium was’, zegt Jochiem. Ze verdienden ook punten met foto’s van de Wageningse uiterwaarden die ze opstuurden naar de weerberichten van NOS, RTL4, TV Gelderland en Meteo Consult. In totaal haalden ze achttien keer de media.
Zaterdag 12 maart strijdt de top vijf in de finale om een geheel verzorgde feestvakantie naar het Griekse Chersonissos voor het hele huis. Wat ze in de finale moeten doen is nog geheim. ‘We moeten een camera meenemen. Ik verwacht dat we een aantal opdrachten moeten doen en dat de camera het bewijs levert’, zegt Jochiem. Als ze de hoofdprijs mislopen, gaan ze naar huis met een achtdaagse reis voor vijf personen naar Mallorca. Ze zijn dus sowieso verzekerd van een vakantie. Maar wie van de dertien huisgenoten mogen dan hun zwembroek inpakken? Jochiem: ‘We betalen voor de anderen dan gewoon bij, want we willen natuurlijk met z’n allen gaan. En als we de hoofdprijs voor zestien personen winnen nemen we een paar oud-huisgenoten mee.’
Donderdagavond 10 april is Central weer in de media. Met zijn medefinalisten is het studentenhuis dan te gast bij SlamFM, tussen negen en elf uur ’s avonds.